...

Waarom kiezen voor natuursteen tegels in de badkamer

gc769be4bdaae1890375f45e2395f2689eceecb3ff17fc63901b3313f8cc3de290ee366f074698668b4184afafb04fd4f1cfc6a2dfcf573126e8993836e19dc03_1280

Steen tegels zijn te onderscheiden van imitatie natuursteentegels. Steen tegels staan voor vloertegels gemaakt van echt natuursteen. De imitatie natuursteentegel is eigenlijk een geglazuurde porseleinen steengoedtegel met een imitatie natuursteen oppervlakte coating.

Als je dus echt steen wilt leggen, zorg er dan voor dat het natuursteen tegels zijn en geen geglazuurde steengoed imitatie steen.

Wat betreft natuursteentegels, deze tegels zijn afkomstig van echt natuursteen uit steengroeven. Meestal zijn dit soort tegels gemaakt van travertijn stenen, marmer, graniet of leisteen.

Je hebt de keuze uit meerdere afwerkingen en meerdere diktes. Afhankelijk van de gekozen tegelsoort kun je natuursteen zowel binnen als buiten, op de vloer of op de wanden leggen. Dit zorgt ervoor dat de douche gedeelte of toilet ruimte bij elke soort een andere uitstraling krijgt.

De belangrijkste voordelen van natuursteen als tegels zijn:

 • Goede weerstand van de tegel tegen schokken;
 • Mogelijke installatie binnen en buiten;
 • Een materiaal dat waterafstotende en anti-vlekken behandelingen absorbeert voor eenvoudig dagelijks onderhoud;
 • Een type tegel dat een echte meerwaarde geeft aan de ruimte waarin het wordt gelegd;
 • Een 100% natuurlijk materiaal.

Deze lijst met voordelen moet worden gekwalificeerd op basis van de gebruikte natuursteen en de dikte van de tegel. Een tegel van travertijn of graniet zal bijvoorbeeld een betere slagvastheid hebben dan een tegel van marmer of leisteen.

Aarzel daarom niet om advies in te winnen bij een professionele tegelzetter of een verkoopadviseur die gespecialiseerd is in tegels om erachter te komen welk type tegel het meest geschikt is voor jouw project.

Dit zijn de meest voorkomende natuursteen tegels:

 • Travertin
 • Marmer
 • Graniet
 • Leisteen
 • kalksteen

Travertin tegels Travertin tegels kunnen zowel op de vloer als op de muur geplaatst worden, binnen en buiten. Op de vloer vind je dikkere tegels waarmee je de natuurlijke ruwheid van deze steen volledig kunt benadrukken.

De wandtegels worden aangeboden met een dunnere dikte, om hun installatie te vergemakkelijken en om hun gewicht op de muur te verlichten. Onder de travertijn tegels kan je voor verschillende afwerkingen kiezen.

De kwaliteit van de 1e keus vertegenwoordigt de top van het assortiment tegels die profiteren van een grondige afwerkingsbehandeling. De gebruikte stenen zijn zorgvuldig gekozen op basis van hun kleur, om een ​​betegeld oppervlak in een uniforme kleur te garanderen. De grootste gaten die van nature in het travertijn aanwezig zijn, worden ook gevuld om een ​​glad oppervlak te krijgen.

Daarnaast kan je kiezen voor de standaard, zogenaamde mid-range keuze. De tegels zijn ook geselecteerd op hun kleur. Ruwe randen worden echter getolereerd, evenals enkele kleine gaatjes. Op zich is dit bereik dichter bij de natuurlijke uitstraling van travertijn, wat net zo merkbaar is.

De commerciële keuze laat meer ruimte voor onvolkomenheden, of het nu gaat om schaduw of gaten. Maar vrees niet, grote gaten zijn niet toegestaan. Dit assortiment tegels blijft dus volledig inzetbaar voor jouw project.

Wist je dat?

Het leggen van travertin tegels gebeurt meestal in de Romeinse opus stijl. In dit geval omvat de stenen bestrating verschillende platen van verschillende afmetingen, om een ​​lay-out te creëren met tegels van verschillende afmetingen die in een verspringende volgorde worden gelegd.

Marmertegels

Echt marmer heeft het voordeel dat het verkrijgbaar is in verschillende tinten met meer of minder uitgesproken nerven.

De belangrijkste kleuren die je in marmer kan vinden zijn:

 • Wit
 • Rood
 • Oker
 • Roze
 • Antraciet

Wat de afwerkingen betreft, worden de marmeren tegels aangeboden met een glanzend, verouderd of gepatineerd oppervlak om de nerven te accentueren en een glad oppervlak te verkrijgen.

Leisteen

Leisteen verleidt door zijn esthetiek met zijn kleur variërend van lichtgrijs tot diepzwart. Elegantie is het sleutelwoord bij het visuele aspect van dit type tegelwerk.

Je kan verschillende ruwheidsgraden vinden, afhankelijk van  het ruwe uiterlijk van de leisteen die je wilt behouden (natuurlijk gespleten) of juist het oppervlak glad wilt maken.

https://www.badkamerplanet.nl/