...

Welke soorten vloertegels zijn duurzaam?

gf81c9ceead274d5dc8a392eceb3f3f199794519c826c13c9d54e0657b086ab63b8cd1d43d82718677c2a1d854ba0a573d06d4c106b7bd65520171363164a18e3_1280

In steeds meer woningen wordt gebruik maakt van een ander type vloerbedekking, namelijk vloertegels. Dit mag zeker geen wonder heten, want vloertegels bevatten allerlei voordelen. Denk dan bijvoorbeeld aan het feit dat deze tegels makkelijk op te pakken zijn en het leggen eenvoudig verloopt. Echter willen veel mensen wel vloertegels hebben die duurzaam zijn. Maar welke soorten vloertegels vallen hier onder? In deze blog bespreken we de duurzame opties die je hebt. Op deze manier is straks ook jouw vloer duurzaam.

Tapijttegels

In de eerste plaats zijn er tapijttegels. Dit zijn tegels die, zoals de naam weggeeft, van tapijt zijn gemaakt. Daarbij is het met de duurzame variant zo dat het tapijt vaak van een gerecycled materiaal gemaakt is, waardoor er goed is omgesprongen met de grondstoffen die benut werden om deze vloertegelsoort te produceren. Duurzame vloertegels zijn zeker niet duur. Sterker nog; goedkope tapijttegels kun je zeer eenvoudig vinden. Dit maakt deze soort vloertegel dan ook ideaal voor een gezellige en warme vloer.

Keramische tegels

Ten tweede kun je kiezen voor keramische tegels. Dit is een materiaal dat over het algemeen duurzaam is en zo ook in de vloertegelvorm. Wel moet je erop letten dat je bij aanschaf van keramische vloertegels niet kiest voor de goedkoopste variant. Dit is vaak een aanwijzing dat deze tegels minder duurzaam zijn. Het voordeel van keramische vloertegels is wel dat ze mooi glanzend zijn en hierdoor de ruimte een luxe uitstraling geven.

PVC vloertegels

Tot slot kun je kiezen voor PVC vloertegels. Dit zijn een van de meest duurzame tegels die momenteel verkrijgbaar zijn. Het enige nadeel is dat ze iets prijziger zijn, maar dan heb je ook echt een topproduct in huis. Ze zijn namelijk gemaakt van kunststof en gaan hierdoor langer mee. Daarnaast zijn ze ook makkelijker schoon te maken, waardoor je vloer er langer netjes uitziet. Bovendien zijn deze tegels ook nog eens geluiddempend, waardoor het een fijne vloer is om op te wonen.

Al met al zijn er dus meer dan genoeg vloertegels waar je de keuze uit hebt wanneer duurzaamheid hoog op je agenda staat. Kies daarom voor een vloertegelsoort die bij je past en maak je huis ineens een stuk duurzamer.